Zowel in het dorp Earnewâld zelf als in de omringende dorpen en steden zijn er vele mogelijkheden om heerlijk te eten en te drinken. Wij hebben een aantal restaurant en horecagelegenheden voor u op een rijtje gezet. Eet je liever gewoon in de B&B? Dat kan, al onze appartementen zijn voorzien van een eigen keuken met fornuis…

Grand Café Yn ‘e Haven

Grand Café Yn ‘e Haven is onderdeel van de Bed & Breakfast en voorziet in een heerlijke lunch- en dinerkaart. Ons terras is direct gelegen aan de passantenhaven van Earnewâld en heeft het grootste deel van de dag een geweldige zonnestand. Onze menukaart wisselt mee met de jaargetijden, maar is altijd gebaseerd op vers en lokaal bereid. Bekijk hier onze Lunch & Dinerkaart of bekijk onze kaart met heerlijke Drinks & Bites.

 

 

Eetcafé De Meerpaal

Eetcafé De Meerpaal bevindt zich op de 4-sterren camping It Wiid, direct aan de andere kant van het water van It Wiid van de haven waar B&B Yn ‘e Haven is gelegen. Het pontje brengt u binnen enkele minuten naar de overkant van het water voor een gezellige avond met een natje en een droogje.

Koaidyk 10, 9264 TP Earnewâld

W: www.eetcafedemeerpaal.nl    T: 0511-539664    E: info@eetcafedemeerpaal.nl

Restaurant & brasserie Puur Prince

Puur Prince is het restaurant van Hotel Princenhof, op slechts 500 meter afstand gelegen van B&B Yn ‘e Haven. Je wandelt er dus zo even naartoe. Het restaurant/de brasserie beschikt over een groot terras dat direct aan het water gelegen is. Er is zelfs de gelegenheid om je boot of sloep direct aan te leggen bij het restaurant. Je kunt hier terecht voor zowel een ontbijt, een lunch of een heerlijk diner. Het restaurant is het hele jaar geopend.

Piet Miedemaweg 15, 9264 TJ Earnewâld

W: www.puurprince.nl    T: 0511-539685    E: info@puurprince.nl

Brasserie Westersail

Brasserie Westersail is op slechts 250 meter gelegen van B&B Yn ‘e Haven en beschikt over een gezellig terras met uitzicht over het Earnewâldster Wiid. U kunt hier genieten van een lekkere lunch of gewoon een lekker biertje of glas wijn op het terras drinken. Aan de achterzijde van de Brasserie bevindt zich nog een snackbar met op het terras diverse picknicktafels.

Wiidswei 1a, 9264 TL Earnewâld

W: www.westersail.nl    T: 06-29291968

 

 

Pizzeria Porto Casa

Op de kaart staan heerlijke pizza-, pasta-, vlees en visgerechten. Kom Italië proeven in het mooie Earnewâld, in een informele sfeer met prettige bediening. Het restaurant is op circa 100 meter afstand gelegen van B&B Yn ‘e Haven.

Ds. van der Veenweg 11, 9264 TA Earnewâld

W: www.portocasa.nl    T: 0511-403 647    E: info@portocasa.nl

Coop Supermarkt

Op slechts 300 meter van B&B Yn ‘e Haven bevindt zich de Coop Supermarkt welke het gehele jaar door 7 dagen per week geopend is. Naast een uitgebreid assortiment levensmiddelen kunt u hier ook iedere ochtend terecht voor vers afgebakken broodjes en beschikt de supermarkt over een kleine slijterij.

Wiidswei 7, 9264 TL Earnewâld

W: www.supermarktwester.nl

 

Restaurants en horeca Leeuwarden

De binnenstad van Leeuwarden is bereikbaar op slechts 20 minuten rijden met de auto en beschikt over een zeer riant aanbod van heerlijke restaurants en gezellige horecagelegenheden. In 2018 was Leeuwarden nog de culturele hoofdstad van Europa dus een bezoekje aan deze prachtige Friese hoofdstad is absoluut aan te raden.  Hieronder zomaar even een greep van een aantal gezellige eet- en drinkgelegenheden waar wij zelf heel goede ervaringen mee hebben.

Naast bovengenoemde restaurants en eetgelegenheden zijn er nog vele tientallen leuke restaurants en horecagelegenheden die absoluut de moeite waard zijn. Wanneer u hier bent denken wij graag met u mee op basis van waar u van houdt.