Friesland ademt sinds jaar en dag watersport en sommige plekjes in Friesland al helemaal. Earnewâld is zo’n dorpje, je zou bijna zeggen dat is gemaakt voor de watersport. Door haar prachtige ligging in het waterrijke gebied van natuurgebied De Alde Feanen, moet je dit bij een bezoek aan Earnewâld ook gewoon zelf ervaren hebben vanaf het water. Daarom kunt u bij ons een sloep huren, een kano huren of een SUP board huren. Of gewoon één van onze SUP Clinics volgen waarbij we u de mooiste plekjes van De Alde Feanen laten zien…

Sloep huren

Hoewel er zich in Earnewâld meerdere verhuurbedrijven in de watersport bevinden, heeft B&B Yn ‘e Haven twee comfortabele, eigen sloepen en meerdere kano’s en SUP boards. Earnewâld is erg geliefd bij watersportliefhebbers en dus zijn met name boten en sloepen vaak allemaal bezet/verhuurd. Onze eigen gasten van de B&B krijgen voorrang bij het huren van een sloep, kano of SUP board zodat u ervan verzekerd bent dat u niks gaat missen van het prachtige natuurgebied De Alde Feanen. Meer informatie over onze verhuuractiviteiten vindt u bovenaan de website in het menu.

Kano huren

Ben jij liever wat actiever bezig in plaats van languit hangend in je sloepje, dan is een kano huren wellicht iets voor jou! Maar naast de fysieke inspanningen heeft kanovaren nog een voordeel…je kunt namelijk op plaatsen komen waar je met een sloep niet (altijd) kunt komen. Natuurgebied De Alde Feanen bestaat uit vele plassen en vennen en velen daarvan zijn alleen per fluisterbootje, kano of SUP boards toegankelijk. Kortom, het waterrijke gebied verkennen en ontdekken per kano is zo’n gek idee nog niet. Wij hebben voldoende kano’s en net als voor de sloepjes geldt ook hier dan de eigen gasten van de B&B voorrang hebben bij verhuur op niet-gasten.

SUP Board huren

Nog geen 2 jaar geleden had ik zelf nog nooit op een SUP board gestaan. Eerlijk gezegd vond ik het maar wat een vreemde ‘sport’ moet ik eerlijk bekennen. Totdat ik het zelf eens mocht proberen, ik was meteen verkocht. Kukel je er gelijk in de eerste keer? Nee dat valt wel mee, al valt het natuurlijk ook niet helemaal uit te sluiten. Net als met kanoën ben je lekker actief en fysiek bezig, echter komt het bij suppen wel wat meer aan op je bovenbenen. Maar eenmaal op dat board en je de slag te pakken hebt, dan is het echt genieten, dat beloof ik alvast! Heb je nog nooit op een SUP board gestaan, maar lijkt het je wel wat? Wij geven meerdere keren per week een leuke SUP clinic waarin je onder begeleiding, samen met ons, de schoonheid van het nationaal park De Alde Feanen kunt bewonderen.